A Fantasztikus Irodalmi Olvasói Kör blogja

F.I.O.K. Linktár

A The Black Aether véradásra hív!

2018. február 11. - Szujó Norbert

A The Black Aether és a Magyar H. P. Lovecraft Társaság március 12. és 30. között véradásra hív mindenkit, aki nem rest segíteni. A projekthez a fantasztikus színtér apraja-nagyja csatlakozott.

A The Black Aether online H. P. Lovecraft magazin élen jár a közösség megmozgatásában, aktiválásában. Legújabb megmozdulása is túlzás nélkül példaértékű.

Bizton állíthatom, hogy a hazai Lovecrafti, a weird és rémirodalmat kedvelő közösség tagjainak száma napról napra nő, egyre többen ismerik meg H. P. Lovecraft művészetét a weird irodalmat, egyre többen merülnek el a rémtörténetek csodásan borzongató világában. Számomra az egyik legfontosabb felismerés, hogy képesek vagyunk egymásnak segíteni, megoldani a felmerülő problémákat, és ha szükséges, kiállni egymásért. Ma már úgy gondolom elértük azt a kritikus tömeget, amikor már nem tehetjük meg azt, hogy ölbe tett kézzel várjuk, történjen valami.

Azzal, hogy közösséget alkotunk, önkéntelenül is bizonyos fokú felelősséget vállalunk egymás iránt, és eljött az ideje, hogy ezt be is bizonyítsuk. A The Black Aether Online Magazin és a Magyar H. P. Lovecraft Társaság szervezésében az Országos Vérellátó Szolgálat segítségével megtesszük az első lépést.

Országos véradásra hívunk minden H. P. Lovecraft rajongót és Cthulhu-hívőt, a rémirodalom kedvelőit, véradásra hívunk mindenkit, aki a hazai irodalmi élet tagjaként tekint magára – azokat is, akik nem – legyen akár olvasó vagy akár író.

Magyarországon évente 400000 vérkészítményre van szükség, azonban a potenciális 4000000 véradóból mindössze 250000 a rendszeres donor, így minden figyelemfelkeltő kampány jó célt szolgál. A The Black Aether kampányához a hazai fantasztikus színtér több neves képviselője, blogok, közösségek, kiadók csatlakoztak. Remélhetőleg a F.I.O.K. csoportból is többen rászánják maguknak és elmennek a jelzett időszakban az egyik véradó helyre.

Technikailag nem kivitelezhető, hogy egy adott napon szervezzünk véradást az ország minden vérellátó központjában, ezért az Országos Vérellátó Szolgálat segítségével úgy döntöttünk, hogy március 12-től március 30-ig hívunk mindenkit véradásra. Természetesen mondanom sem kell, hogy nem csak ebben az időszakban kell és lehet vért adni! A Vérellátó Központok országos listáját ezen a linken, az éppen aktuális véradási helyszínek listáját pedig ezen a linken lehet elérni (véradások keresése térképen).

Nagyon örülök annak, hogy kezdeményezésünkhöz már a kampány elindulása előtt csatlakoztak a hazai fantasztikum szereplői. Gondolkodás nélkül, a felhívás mellett kiállva fogadta el a felkérést az Agave Könyvek, Azilum, F.I.O.K.Gabo Kiadó, GalaktikaFumax KiadóPróza Nostra, és a Spekulatív Zóna. Természetesen továbbra is várjuk, közösségek, híroldalak, blogok, kiadók, szervezetek csatlakozását.

Különlegessége még a kampánynak az Ámon Attila lenyűgöző rajzával díszített plakát, valamint Sütő Fanni csodálatos költeménye, amely még színesebbé teszi a  kezdeményezést.

A TELJES KIÍRÁS ITT OLVASHATÓ!

Alább pedig a plakátokat csodálhatjátok meg (azonban az eredeti kiírásban a letöltőlinkeket is megtaláljátok):

veradas_a5_300dpi_tba-1.pngaz_ur_csendje_tba.png

A bejegyzés trackback címe:

https://f-i-o-k.blog.hu/api/trackback/id/tr4113653264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.