A Fantasztikus Irodalmi Olvasói Kör blogja

F.I.O.K. Linktár

LEJÁRT!!! Pickman Öröksége Pályázat – második forduló

2018. február 17. - Szujó Norbert

ÚJ INFORMÁCIÓK! Második fordulójához érkezett a The Black Aether grafikai-irodalmi pályázata.

update.jpg

A Pickman Öröksége Pályázat első fordulójába olyan rajzokat, festményeket vártak, amelyek hűen idézik meg H. P. Lovecraft munkásságát, azonban nem a szerző műveinek illusztrációi – olyan önálló képzőművészeti alkotások, amelyek leginkább szellemiségükben, kifejező erejükben harmonizálnak a lovecrafti életművel.

A második fordulóba most a beérkezett rajzok alapján kell novellát vagy verset írnia a vállalkozó kedvű, alkotni vágyó érdeklődőknek.

"A pályázatra beadott irodalmi műveknek, a Black Aether magazin szellemiségéhez kell kötődniük, továbbra is H. P. Lovecraft hazai követőit keressük. Olyan rémtörténeteket várunk, amik kihasználják a kozmikus horrorban rejlő végtelen lehetőségeket, amik felfedik az idő és a tér drámai kapcsolatát, amik rámutatnak az emberiség jelentőségének csalfa álcájára. Minden pályázónak szívből javasoljuk, hogy ismét merüljön H. P. Lovecraft művészetében, hiszen a sorok közt megbújó rettenet tökéletes inspiráció lesz, a nyertes novella vagy vers elkészítéséhez." – Tomasics József

A teljes kiírás, a választható képekkel és egy részletekkel, ITT OLVASHATÓ.

2018.02.18.-án a kiírás az alábbi lényeges információkkal bővült:

Rögtön a Pickman Öröksége Pályázat második fordulójának indulása után történt egy kis félreértés, amit mindenképpen tisztázni kell. Ennek oka minden bizonnyal a kiírás volt, ezzel a kiegészítéssel módosulni fog az eredeti szöveg.

A pályázat lényege az, hogy felhívjuk a figyelmet a grafikusok alkotásaiban rejlő inspiráló, ösztönző erőre, amit vétek lenne nem figyelembe venni. a Black Aether magazinok szerkesztésénél eddig a folyamat úgy működött, hogy a kész novellához készült illusztráció. Ezen most változtatunk, és most a kész illusztrációhoz kell novellát, verset írni. Tehát a pályázat első fordulójában kiválasztott tíz darab képet nem alkalmazni kell, nem beépíteni egy már kész vagy éppen készülő történetbe, nem képet kell választani a történethez.

Az illusztrációhoz kell új novellát, verset írni, a kép hangulatához, atmoszférájához, tartalmához, mondanivalójához kell új anyagot írni. A történet központi eleme, amire a mű fel kell hogy épüljön, az maga az illusztráció.

Az nem a helyes elképzelés, hogy az illusztráció a történet egyik, nem túlságosan nagy jelentőséggel bíró részéhez lesz köthető. A cél az, hogy a szerzők megmutassák, milyen gondolatokat ébresztettek bennük a képek, milyen történetet tudnak felépíteni a kép köré. Nagyon fontos, hogy a kiválasztott illusztráció, központi eleme legyen a novellának, versnek.

A félreértésért, elnézést kérek.

Tomasics József

 

A bejegyzés trackback címe:

https://f-i-o-k.blog.hu/api/trackback/id/tr7313676408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.