A Fantasztikus Irodalmi Olvasói Kör blogja

F.I.O.K. Linktár

H. P. Lovecraft bevezetése a hazai közoktatásba

2018. február 20. - Szujó Norbert

A Magyar H. P. Lovecraft Társaság lépéseket tesz Howard Phillips Lovecraft munkásságának a hazai közoktatásba való bevezetésére.

lovecraft.jpg

Az MHPLT célkitűzései közé tartozik olyan fakultáción használható segédanyag kidolgozása, melynek alapján a tanár bevezetheti az oktatási tervébe H. P. Lovecraft munkásságát. A Projekt felelőse Szabó István Zoltán, az SZTE BTK Összehasonlító Irodalomtudomány Tanszékének oktatója.

 

"H. P. Lovecraftot és a nevével fémjelzett rémirodalmi hagyományt középiskolai fakultáció keretében tartjuk elképzelhetőnek megismertetni a diákokkal. Mivel a rémirodalomnak messzenyúló hagyománya van – melynek bizonyos szerzői megjelenhetnek a középiskolai tananyag részeként, mint például Mary Shelley vagy Edgar Allan Poe – ezért ezen előzményekhez hozzákapcsolva, ezen keresztül a kozmikus horror létrejöttének kontextusát megismerve lehet a leghatékonyabban bemutatni az irányzat kialakulásának folyamatát." – forrás: MHPLT

A Társaság által kidolgozandó anyag négy fő részre oszlik:

Az első rész a kozmikus horror rémirodalomból való kialakulásának folyamatára koncentrál.
A második, központi rész Lovecraft sajátos irodalmi alakját és irodalmi stílusát helyezi előtérne.
A harmadik rész a tulajdonképpeni szövegértelmezést foglalja magába.
A negyedik rész a Lovecraft örökségéből, a Weird Tales korszakából építkező szerzőkre irányítja a figyelmet.

A TELJES KIÍRÁS ITT OLVASHATÓ!

A bejegyzés trackback címe:

https://f-i-o-k.blog.hu/api/trackback/id/tr6713685338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.